Home / Groenten / Aardappelpuree met rode ui en Parmesan
30 mei, 2015

Aardappelpuree met rode ui en Parmesan

Posted in : Groenten on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , ,

Aardappelpuree met rode ui ingredientenDeze aardappelpuree met rode uit en Parmesan kost weinig moeite, is niet duur en is ontzettend lekker! Mocht er nog iets overblijven, houd er dan rekening mee dat een van de gezinsleden op een onbewaakt ogenblik zich in de keuken verschanst om de pan leeg te likken…..

Wat heb je nodig:
Ca 1 kilo kruimige aardappelen (bij weinig tijd, gebruik ik de voorgekookte kruimige aardappelen van Celavita)

2 rode uien, in halve ringen gesneden

Ca 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

een beetje halfvolle melk

wat koolzaadkiemolie

zout en peper naar smaak

Bereiding:
Doe een klein beetje koolzaadkiemolie in een koekenpannetje en doe daar de ui in met een snufje zout. Fruit de ui op laag vuur tot ze zacht zijn.
Kook intussen de aardappelen in ruim water met zout. Zodra de aardappels goed gaar zijn, giet je ze af en laat je ze nog even op het laagste vuur nastomen.
Stamp vervolgens de aardappelen fijn met een stamper en doe er wat melk bij en een klein beetje olie tot het een stevige smeuïge massa is geworden. Maak de puree verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Schep de gefruite rode ui erdoor en tot slot de Parmezaanse kaas. Klaar! Een kind kan de was doen!

Nota bene:
Pureer de aardappelen nooit met een staafmixer! De puree wordt dan heel erg plakkerig en compact. Dat moet je niet willen….

Opdiensuggesties:
Bij deze aardappelpuree zijn gestoomde peultjes heel goed gezelschap. Voor het stomen gebruik ik een stoommandje van Joseph Joseph, eens in de zoveel tijd in de aanbieding bij Appie H. Doe een snuf zout in een klein laagje water en zet het mandje erin. Deksel erop en stomen maar. Tot slot spray ik er voor het opdienen een klein beetje olie op.
Ik heb er geen vlees bij gefotografeerd. Hier kun je feitelijk alle soorten vlees bij gebruiken, maar omdat er ook al kaas door de puree zit, kun je het ook vegetarisch houden. Wij hebben er een schnitzeltje bij gegeten.

Laat je verrassen door zoiets simpels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *