Home / voorgerechten / Avocado met paprikacrème
13 augustus, 2015

Avocado met paprikacrème

Posted in : voorgerechten on by : Irene ten Brink Tags: , , , , ,

ingredienten avocado met paprikacremeEen heerlijk licht voorgerechtje, deze avocado met paprikacrème!  Bij dezelfde groentewagen waar ik een kilo meiknolletjes kocht, lagen ook grote zakken met paprika’s.  Geweldig voor de paprikacrème dus. In een afgesloten potje in de koelkast bewaard blijft het zeker een aantal dagen goed. Dat is makkelijk, want dan kun je het ook nog voor iets anders gebruiken om op te leuken.meiknolletje

walnoten

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:
2 a 3 paprika’s, geroosterd en ontveld

100 gram fetakaas

1 avocado

verse tijm

1 lente-ui

wat peterselie

1 a 2 knoflookteentjes, afhankelijk van de grootte

wat fijngehakte walnoot

zout en peper uit de molen

Optioneel: 

Een paar heel dunne schijfjes meiknol

Bereiding:
Snijd van de lente-ui het groene gedeelte los van de witte onderzijde. Snijd van de bovenzijde van het groen het uitgedroogde stukje af en snijd vervolgens van de rest van het groen hele dunne reepjes. Doe die reepjes in een schaaltje met koud water en flink wat ijsklonten. Na enkele minuten beginnen de reepjes te krullen.

Vervolg: verwijder de zaadjes uit de paprika’s. Doe de paprikastukken in een blender of smoothymaker.

Nota bene:
Ik zou je adviseren dit niet met een staafmixer te doen. Uit eigen ervaring, jaja haha, kan ik verklappen dat de spetters alle kanten opvliegen…..;-)

Doe er ook de teen/teentjes knoflook bij, de fetakaas, tijm en peterselie. Tot slot nog wat peper uit de molen. Nog geen zout! Vermaal dit alles tot het een mooie zachte crème wordt. Even proeven. Zo nodig kruid je het nog wat bij met zout en peper. Doe het dan in een potje, schaaltje, bakje of wat dan ook en zet het even weg in de koelkast. Houd er rekening mee dat de smaak zich nog verder ontwikkelt naarmate er meer tijd overheen gaat tot gebruik.

Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Schep met een lepel de avocado helft uit de schil en snijd de avocado in min of meer gelijke partjes. Mocht je schijfjes meiknol hebben dan leg je er 3 naast elkaar op een bordje. Geen meiknol, dan ga je direct verder met de avocado. Leg de schijfjes avocado naast elkaar op een bordje. Neem de paprikacrème uit de koelkast en vlij dat met een lepeltje over de avocadopartjes. Wat gehakte walnoot erover en tot slot wat gekrulde reepjes lente-ui. Klaar om opgediend te worden.

Een lieflijk voorgerechtje dat je met plezier zult op eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *