Home / Sauzen / Basilicumpesto
21 juli, 2015

Basilicumpesto

Posted in : Sauzen on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , , , , ,

basilicumpestoAlle pesto’s zijn heerlijk, maar bij een gerechtje in “caprese”stijl hoort basilicum, dus wordt het basilicumpesto. Ik heb een klein kruidenkastje, waarin de meest gebruikte kruiden “kweek” dan wel goed tracht te houden. Dus staat er peterselie in, basilicum, oregano, munt, rozemarijn en bieslook. De tijm houd ik apart. Die vindt het vochtige klimaat van het kruidenkastje niet zo prettig en gaat dan schimmelen. Goed, terug naar de basilicumpesto.

 

 

 

Wat heb je nodig:
een flinke struik basilicum, alleen de blaadjes, niet de steeltjes!

1 of 2 tenen knoflook, naar smaak

2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas (Bijv Parmigiano, extra pittig)

1 a 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

zout en peper naar smaak (zout pas toevoegen als je hebt geproefd, wat de Parmezaanse kaas voegt ook al zout toe)
wat goede olijfolie

Optioneel:
Vind je het lekker er een extra pitje aan te geven, voeg dan een stukje Spaanse peper toe, zonder pitjes.

Bereiding:
Doe de basilicumblaadjes, de knoflook, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en wat peper uit de molen in een blender, smoothymaker of gebruik een staafmixer. Maal eerst al deze ingrediënten fijn. Voeg dan beetje bij beetje olie toe tot het een mooi smeuïg geheel wordt. Nog even proeven en maak het zo nodig verder op smaak met zout en peper uit de molen.

Nota bene:
Voor op de hamburger ciabatta caprese heb ik de pesto opzettelijk iets dikker en iets grover gelaten dan gebruikelijk. Gebruik je het restant voor iets anders, kun je het makkelijk verder verdunnen met wat olijfolie.

Dat ziet er weer puik uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *