Home / maaltijdbroodjes / Broodje TexMex
1 augustus, 2015

Broodje TexMex

Posted in : maaltijdbroodjes on by : Irene ten Brink Tags: , , , , ,

broodje TexMex 015Dit broodje TexMex is niet alleen ontzettend lekker maar is ook nog eens gezond! Wat wil je nog meer? O ja, het is heel makkelijk te maken en snel klaar ook. Het lekkere aan dit broodje is dat de buitenzijde zacht is en de binnenzijde krokant. Zo kun je de helften prima op elkaar leggen en er een hap van nemen zonder dat er aan de zijkanten van alles uitloopt en je kleren vol zitten…..Het pepertje zorgt na iedere hap voor een heerlijk prikkeltje op je tong, zonder dat het overheerst.

 

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:
2 kleine ciabatta broodjes

1 kippendijfilet in smalle reepjes (=genoeg voor 2 broodjes)

½ spaanse peper, zonder pitjes, fijn gehakt

1 of 2 knoflooktenen naar smaak, fijngehakt

½ sjalot, fijngehakt

½ tot 3/4 avocado

beetje limoen- of citroensap

1 Roma tomaat, in plakjes

1 stukje komkommer, in plakjes

een beetje zout

ca 4 a 5 koffielepels burritokruiden van texmex (bij AH verkrijgbaar)

wat ijsbergsla

Bereiding:
Bak de broodjes in 5 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen en snijd de broodjes dan over de lengte door midden. Vet de helften aan de binnenzijde een klein beetje in met olijfolie. Grill de helften van de broodjes onder de gril of in een grillpan zodat ze mooi krokant en licht bruin zijn. Leg de broodjes apart tot gebruik.
Meng de burritokruiden door de reepjes kippendijfilet. Bak de reepjes op matig hoog vuur in een beetje vloeibare boter of olie tot ze mooi bruin beginnen te kleuren. Doe er 2 eetlepels water bij en zet het vuur wat lager tot het vocht is verdampt en de kip gaar is.
In de tussentijd doe je het avocadovlees in een schaaltje. Doe daar ook de fijngehakte Spaanse peper,ui en knoflook bij. Voeg naar smaak wat zout toe en wat limoen- of citroensap. Prak dit alles door elkaar. Het mag best grof geprakt zijn zodat je nog stukjes avocado ziet.
Smeer op de onderste helft van het broodje royaal het pittige avocadomengsel. Leg er om en om een schijfje tomaat en schijfje komkommer op. Maak ondertussen de ijsbergsla heel licht op smaak met een zachte frisse dressing (het is zelfs heel lekker om een schepje zure room te mengen met wat water en een snufje zout en dat over de salade te sprenkelen). Doe dan de warme reepjes kippendijfilet op de onderzijde van het broodje en leg de bovenste helft erop. Een beetje knapperige sla ernaast, en kijk, een heerlijk lunchgerecht is klaar!

Optioneel:
Als je dat lekker vindt kun je voor het opdienen de bovenste helft van het broodje insmeren met wat zure room.

Variatiesuggestie:
In plaats van kip zou je ook runderreepjes of biefstukpuntjes kunnen gebruiken.

Geniet er maar weer van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *