Home / maaltijdbroodjes / Ciabatta kip met frisse dressing en wasabi rucola
7 augustus, 2015

Ciabatta kip met frisse dressing en wasabi rucola

Posted in : maaltijdbroodjes on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , , , , , ,

ingredienten ciabatta met kip en frisse dressing en wasabi rucolaToe maar: wat een titel, ciabatta kip met frisse dressing en wasabi rucola! Dekt dat de lading? Nou ja, het komt aardig in de buurt voor zo’n luxe lunchbroodje. Voor de risotto had ik immers kippenbouillon getrokken. Daar had ik lekkere gekookte kip van over. En daar gaan we dus wat mee doen.

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:
1 ciabatta broodje

gekookte kip, in stukjes gesneden

125 gram mengsel zure room en BlueBand finesse crème fraiche, half half

1 a 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden

1 lekkere rijpe tomaat, in plakjes gesneden

een pluk wasabi rucola (kan ook gewone rucola of ijsbergsla…)

2 plakjes ontbijtspek, uitgebakken en het vet afgedept met keukenpapier

1 lente-ui, fijngehakt

½ zoetzure appel, schoongemaakt en in kleine blokjes

zout en peper uit de molen

Bereiding:
Bak de broodjes, 1 a 2 minuten korter dan gebruikelijk. Snijd de broodjes door midden. Bestrijk de binnenzijde van de helften met een weinig olie. Leg de broodjes even onder de grill of op een grillpan zodat de binnenkant licht geroosterd is.

Terwijl de broodjes afkoelen doe je zure room en BlueBand finesse in een schaaltje. Doe er wat zout, peper, de fijngehakte Italiaanse kruiden, fijngehakte lente-ui en tot slot de blokjes appel bij en roer dit goed door elkaar. Proef even of de dressing voor de kip zo lekker pittig genoeg is en anders kruid je het nog wat bij. Dan doe je de dressing over de kip en roer je de kip er goed door.

Leg op de onderste helft van het broodje een pluk wasabi rucola (net iets pittiger dan gewone rucola). Daarop schep je twee eetlepels van de kipspread. Leg er de plakjes tomaat op en tot slot verkruimelde uitgebakken spek. Leg het dakje van het broodje erop en klaar is kees!

Fijne lunch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *