Home / Gevogelte / Gevulde kipfilet
15 augustus, 2015

Gevulde kipfilet

Comments : 2 Posted in : Gevogelte on by : Irene ten Brink Tags: , , ,

ingredienten gevulde kipfiletEen gevulde kipfilet vind ik lekkerder dan zo los. Het wordt minder droog bij het bereiden ervan. Ik heb nu gekozen voor een scharrel kipfilet uit het land van Napoleon…..Dat klinkt lekkerder en slanker dan Hollandse plofkip. Het zijn dan ook niet zulke dikke kipfilets. Dat vraagt wel nauwkeurigheid bij het insnijden voor de vulling.

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:
2 kipfilets

2 plakjes ham, heel fijn gesneden

100 gram champignons, heel fijn gehakt

100 gram fetakaas

1 knoflookteen, geperst

peterselie, fijn gehakt

een beetje kruidenboter

cocktailprikkers

Bereiding:
Maak eerst de vulling klaar. Doe in een kom de fijngehakte champignons, de fijn gesneden ham,uitgeperste knoflook, fijn gehakte peterselie en verkruimelde fetakaas. Prak dit door elkaar. Doe er dan beetje bij beetje wat kruidenboter bij zodat de vulling mooi smeuïg wordt. Even proeven en zo nodig verder op smaak brengen met zout en peper uit de molen.

Klap de kipfilet open. Maak in het dikste gedeelte aan de binnenzijde van de filet met een goed scherp mes een snede, zo diep en zo ver als het kan zonder dat er verdere gaatjes ontstaan in de filet. Want dan is het risico dat de vulling eruit loopt. Vul de snede vervolgens met een klein lepeltje met de vulling, tot er niet meer in gaat. Sluit de randjes van de snede met een cocktailprikker. Kruid de buitenzijde van de kip met wat zout en peper. Klap het stukje kipfilet weer terug op de plek en bevestig dat ook met een cocktailprikker.

Voor het bakken heb ik ghee gebruikt. Geklaarde boter wat ik ook heb gebruikt voor de kruidenboter. Maar je kunt goed voor een andere boter kiezen natuurlijk. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide zijden (licht)bruin. Intussen verwarm je de oven voor op 180 graden. Zodra de kipfilets om en om gebakken zijn, doe je ze in een ovenschaal en giet er de ghee of andere boter overheen. Zet de schaal in het midden van de oven. Laat de kipfilets zo’n 20 minuutjes verder garen. Er zal een beetje kruidenboter van de vulling uit sijpelen en dat geeft niet. De vulling zorgt ervoor dat de kipfilet van binnen nog steeds lekker mals is.

Opdiensuggestie:
Wij hebben de gevulde kipfilet gegeten met gestoomde peultjes en worteltjes. Dat is er erg lekker bij. Leg de kipfilet op een bord en giet er een klein beetje van het bakvocht erover. Dat beetje bakvocht is juist zo heerlijk met de groenten. Een glaasje droge witte wij erbij en het is weer een traktatie geworden.

Geniet ervan!

2s COMMENTS

2 thoughts on : Gevulde kipfilet

  • wim van wijk
    augustus 15, 2015 at 10:21 pm

    Lees met veel plezier de receptener zitten erg lekkere bij
    Wat me op valt is dat er altijd zout bij gebruikt wordt ook als er b.v. kruiden of boter kruidenboter in verwerkt word
    Gebruik al jaren geen zout meer er is niemand die dat mist
    M VR gr Wim

    • augustus 16, 2015 at 11:32 am

      Dank voor je reactie! Fijn dat je plezier beleeft aan mijn recepten! Je hebt gelijk voor wat betreft zoutgebruik. Zelf gebruik ik zeer weinig zout, maar ik neem het wel in mijn recepten op (naar smaak) zodat mensen daar zelf hun keuze in kunnen maken. Het is altijd weer een afweging wel-niet. groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *