Home / Gevogelte / kippendijfilet met mangosaus
4 februari, 2016

kippendijfilet met mangosaus

Comments : 4 Posted in : Gevogelte on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , ,

IMG_1081Samen met witlof en aardappeltjes uit de oven is deze #kippendijfilet met #mangosaus vrij weinig werk, maar verrassend lekker. Niet iedereen houdt van de bittere smaak van witlof. Ik gebruik zelf de “fijne witlof”. Die is net wat minder bitter dan de dikke stronken. Moet je echt niets van witlof hebben, kies dan bijvoorbeeld voor paksoi.

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:
4 stukjes kippendijfilet

1 mango, nét rijp

1 Spaanse peper

krielaardappeltjes, kort voorgekookt en door midden gesneden

2 stronkjes fijne witlof, 5 minuten gestoomd en in dan 2 helften gesneden

kruidenboter http://www.lekkerkokenisnietingewikkeld.nl/kruidenboter-met-veel-kruiden/

rozemarijn

wat gehakte verse munt

zout en peper uit de molen

Optioneel: 1 grote of 2 kleine tenen knoflook, uitgeperst
Water, of een beetje bouillon of een beetje gevogeltefond

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

De groenten: Als de witlof is gestoomd en de krieltjes voorgekookt, verdeel ze dan over een ingevette ovenschaal. Maal er wat peper uit de molen over en een snuf zout. Verdeel er vervolgens klontjes kruidenboter http://www.lekkerkokenisnietingewikkeld.nl/kruidenboter-met-veel-kruiden/ over en rozemarijn. Zet de schaal in het midden van de oven en laat in 30 a 40 minuten gaar worden.IMG_1083

De mangosaus: Schil de mango. Snijd het vruchtvlees eraf en doe dat in een kom. Snijd de Spaanse peper in stukjes en doe dat bij de mango. Wil je het wat minder pittig, gebruik dan wat minder peper, of begin met wat minder en doe er meer bij na gelang je kunt hebben als je aan het proeven bent. Als je er knoflook in gebruikt (niet persé nodig, maar is er wel lekker in hoor!), pers de knoflook erin uit en doe er een snufje zout bij. Maal het mengsel fijn met een blender of staafmixer tot het helemaal fijn is. Proefmoment! Voeg zo nodig nog wat toe naar smaak en blender dat ook erbij. Eenmaal naar smaak, passeer het mengsel dan door een zeef in een klein kookpannetje zodat harde stukjes peper, zaadjes en zo erin achterblijven. Laat even staan tot verder gebruik.

De kippedijfilet: Grill de kippendijfilet aan beide kanten. Dat kan met een grillpan, de grill van de oven, voor zover je gelijkertijd kunt grillen naast het gebruik van de oven waar de aardappels met de witlof in staat lekker te worden, of gebruik een buitengril. Besprenkel de kippedijfilets aan beide zijden met zout en peper. bereid de kippendijfilet gewoon simpel met enkel wat zout en peper. De smaakmaker is de pittige mangosaus met daarop fijngehakte verse munt!

Tegen de tijd dat de kippendijfilets gaar zijn en mooi goudbruin gegrilld en de ovenschotel ook klaar is, verwarm je het mangomengsel. Doe er wat water bij, een beetje bouillon of wat gevogeltefond en laat de saus even flink inkoken. Voldoende ingekookt dat het nog steeds een vloeibare saus is maar niet helemaal over het bord wegloopt.

Opdiensuggestie:
Leg op een bord per persoon twee kippendijfilets, twee halve stronkjes witlof en wat aardappeltjes. Schep wat pittige mangosaus over de kippedijfilets en garneer met een handje gehakte munt.

Eigenlijk gewoon weer een feestmaal!

4s COMMENTS

4 thoughts on : kippendijfilet met mangosaus

  • Bertil
    juli 27, 2016 at 11:19 pm

    Die mangosaus is echt een verrassing. Paar minuten werk en echt heerlijk! Toppertje!

    • juli 28, 2016 at 7:17 pm

      Dank je voor de review! Helemaal leuk! Daar ben ik erg blij mee!

  • juli 24, 2016 at 7:12 pm

    Perfect als hoofdgerecht bij een meergangendiner. Vooral de saus van mango met Spaanse pepers smaakt zeer gerafineerd over de (simpele) kippendijfilet. Rozemarijn over de ovenaardappeltjes is klassiek en goed maar in combinatie met witloof perfect. Dit gerecht gaan we nog regelmatig herhalen.

    • juli 25, 2016 at 7:28 pm

      Dank je voor je reactie! Heel fijn te horen dat het een succes is geweest!

      Groetjes, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *