Home / Gevogelte / Kippenlevertjes met granaatappel en hummus
26 mei, 2015

Kippenlevertjes met granaatappel en hummus

Posted in : Gevogelte on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , , , ,

 

Comptoir Libanais

Comptoir Libanais

kippenlevertjes a la Comptoir 002Deze kippenlevertjes met granaatappel op een bedje van hummus zijn zo lekker dat het niet zou misstaan het als een feestgerecht op te dienen. Zowel het recept van de kippenlevertjes als de hummus zijn afkomstig uit het boek “Comptoir Libanais”. Ik heb verschillende recepten van hummus uitgeprobeerd en dit recept steekt er werkelijk met kop en schouders bovenuit. Het is een makkelijk gerecht, niet duur en is overheerlijk!

 

 

Wat heb je nodig voor de kippenlevertjes voor 4 personen:
450 gram kippenlevertjes

3 eetlepels olijfolie of koolzaadolie

1 flinke teen knoflook, fijn gehakt

½ theelepel kaneel

granaatappelmelasse naar smaak (verkrijgbaar bij Turkse supermarktjes)

sap van 1 citroen

zout en peper uit de molen

verse granaatappelpitjes

gehakte muntblaadjes

Wat heb je nodig voor de hummus:
225 gram gekookte uitgelekte kikkererwten (mag uit blik)

75 ml vers citroensap

150 gram tahin (=sesampasta, verkrijgbaar bij Turkse supermarktjes)

wat zout en peper naar smaak

een snuf gemalen komijn

Bereiding hummus:
Pureer de warme kikkererwten met het citroensap, knoflook en zo’n 50 ml kookvocht of water tot een glad mengsel. Meng dan ook de tahin erdoor en de gemalen komijn. Het moet een smeuïge consistentie zijn. Maak eventueel nog verder op smaak met een snuf zout en peper en zo nodig nog wat citroensap.

Bereiding kippenlevertjes:
Spoel de kippenlevertjes onder de kraan af en dep ze dan droog. Verhit dan wat olijfolie of koolzaadolie en doe de knoflook erbij. Fruit de knoflook op matig vuur. Als de knoflook gaat verkleuren doe er dan de kippenlevertjes bij. Even het vuur verder omhoog. Zodra de kippenlevertjes mooi bruin worden, bestrooi ze dan met zout en peper en kaneel. Voeg er vervolgens citroensap aan toe. Zet het vuur weer terug naar matig. Doe er naar smaak granaatappelmelasse bij zodat de levertjes een mooi glanzend zoetzuur laagje krijgt.

Opdiensuggestie:
Doe een laagje hummus op het bord. Leg er de kippenlevertjes op en een schepje granaatappeljus. Maak er een extra feestje van door er gehakte muntblaadjes, krokante uitjes en granaatappelpitjes erover te doen.
De aardappeltjes uit de oven met een tomatenkorstje, beschreven bij de gehaktballetjes met granaatappelsiroop, gaan er goed bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *