Home / Pasta's / Macaroni met shoarmareepjes
17 maart, 2016

Macaroni met shoarmareepjes

Posted in : Pasta's, Vleesgerechten on by : Irene ten Brink Tags: , , ,

Macaroni met shoarmareepjesDeze macaroni met shoarmareepjes is in een vloek en een zucht klaar! Ik ben langer met deze tekst bezig dan de tijd die het kost om deze macaroni klaar te maken. Er zijn soms van die momenten dat je zo krap in de tijd zit dat koken er al gauw bij in schiet. Nou, dit is nou voor zo’n moment (en voor vele andere momenten ook trouwens)! Het laat zich goed in de magnetron opwarmen (oké, dan is het allemaal wat zachter) dus zodoende ook heel makkelijk voor gezinnen waar ze op verschillende tijden weggaan naar of thuis komen van sporten of andere leuke bezigheden. Zelfs met weinig talent voor “multitasken” staat het in een kwartiertje op tafel!

 

Wat heb je nodig:
75 gram (ongekookt!) vlugkokende elleboogjes per persoon (heb je grote eters, neem dan wat meer)

1 kleine of grote verpakking shoarmareepjes (bij ons is het soms shoarmareepjes met macaroni i.p.v. omgekeerd)

1 of 2, naar smaak, Granny Smith appelen (of andere harde lichtzure appel) ongeschild in blokjes gesneden

rode shoarmasaus

vloeibare boter of olie of een mélange

Bereiding:
Doe wat boter of olie in een wokpan en laat dat smelten. Breng in een grote kookpan een flinke hoeveelheid warm water aan de kook. De boter is inmiddels wel heet dus schep daar de shoarmareepjes bij. Het water kookt dus doe daar de macaroni in en kook deze in (meestal) 6 a 7 minuten beetgaar. In de tussentijd schep je het shoarmavlees op hoog vuur om en om en bak de reepjes bruin. Intussen kun je de appel in blokjes snijden.

Nota bene:
Om heel snel appelblokjes te kunnen snijden zet ik de appel met het kroontje op een snijplankje en snijd ik 4 stukken rondom het klokkenhuis af en die snijd ik dan verder in blokjes. Het klokkenhuis kan dan gewoon weggegooid.

verder:
Zijn de reepjes mooi bruin, zet het dan op een wat lager vuur en laat het vocht verdampen. (dat is wel het nadeel van voorgekruid shoarmavlees: tijdens het bakken komt er veel vocht uit, maar goed, alles voor de snelheid!) Doe er vervolgens de blokjes appel bij en laat die even mee bakken. Doe er een flinke hoeveelheid shoarmasaus bij en schep dat erdoor.Macaroni met shoarmareepjes

De macaroni is wel zover dat die kan worden afgegoten. Doe de macaroni bij de shoarmareepjes en schep alles door elkaar. Door die hitte zal de macaroni nog iets nagaren, dus houd rekening met de tijd waarin je de elleboogjes in eerste instantie gaart. En klaar is het!

Opdiensuggestie:
Heb je nou toch nog een paar minuten extra, maak er dan een lekkere eenvoudige komkommersalade bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *