Home / Fruitgerechten / Meloen met limoncello en basilicum
4 juli, 2015

Meloen met limoncello en basilicum

Posted in : Fruitgerechten on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , ,

meloen met limoncello 002Het is nog steeds erg warm en met een koude Radler binnen handbereik kan ik alleen maar denken aan frisse fruitige gerechtjes zoals meloen met limoncello en basilicum. Zo weinig werk voor zo’n traktatie. Dat wordt genieten!

Limoncello heeft normaal ca 27% alcohol. Heb je liever een minder sterke limoncello dan kan Li Limoncello (verkrijgbaar bij de grotere AH filialen) met een alcoholpercentage van 14% een keuze zijn .

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:
1 Galia of Spaanse gele honingmeloen
verse basilicum
limoncello
een warme zomeravond…

Bereiding:
Snijd de meloen door midden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Doe die zaadlijsten in een zeefje met een zwaar bakje erop en laat het sap van de zaadlijsten lekker uitlekken in een kom waar je straks de meloenstukjes in doet. Snijd de meloen in parten en snijd ze netjes uit de schil. Snijd de parten vervolgens in blokjes en doe ze in de kom waarin je de zaadlijsten eerst hebt laten uitlekken. Giet er een scheut limoncello over. Scheur een stuk of 5 a 6 basilicumblaadjes erdoor en meng het geheel met een grote spatel. Dek het af en laat het minimaal 1 uur in de koelkast staan voor gebruik. Ik maak het ook wel de avond voor gebruik. De smaken vermengen dan goed.

Opdiensuggestie:
Verdeel de meloen over schaaltjes. (dit is een kleine meloen en schandalig lekker, dus zijn het 2 schaaltjes. Bescheidener mensen dan wij zullen de meloen, de eerste keer dan…., over meerdere schaaltjes willen verdelen). Scheur er, naar smaak nog wat blaadjes basilicum over. Juist het zachte van de meloen, het pittig zoete van de limoncello en het kruidige van de basilicum maakt het tot een heerlijk dessert, tussendoortje of nog even een opfrissertje voor het slapen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *