Home / Vleesgerechten / Slavinken speciaal
5 juni, 2015

Slavinken speciaal

Posted in : Vleesgerechten on by : Irene ten Brink Tags: , , ,

ingredienten slavinkjes (2)Deze slavinken vinden hun oorsprong in het gevulde rundvlees a la mediterranea. In plaats van 250 gram gehakt had ik 500 gram gekocht. Van de vulling van de runderrollade bleef nog wat over. Ik heb daar de rest van het gehakt dat ik nog niet had verwerkt bijgedaan.

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:
in ieder geval gehakt, ca 250 gram of meer!

ontbijtspek

bladpeterselie (wat ik weer van wat anders over had)

1 kleine ui

Zout en peper uit de molen

Bereiding:
Breng de gehakt op smaak met per en zout. Rasp er de kleine ui over. Hak flink wat bladpeterselie fijn en doe het door het gehaktmengsel. Proefmoment! Zo nodig bijkruiden.
Verdeel het gehakt in ongeveer gelijke porties en rol er bolletjes van. Rol ieder bolletje over het werkblad zodat ze min of meer langwerpig worden. Rol er een plakje spek omheen. 1 of 2 over de breedte en 1 over de lengte.
Wij hebben de slavinken gegrild op de BBQ. Zo wordt het vet eruit gegrild en houd je een sappig vinkje over met een krokant korstje van ontbijtspek. Dat was heerlijk! Maar je kunt ze natuurlijk ook met een beetje boter in de pan om en om bakken op matig vuur. Met 10 minuutjes is dat ook weer gepiept.resultaat slavinkje (2)

Nota bene:
Omdat ik het overgebleven gekruide gehakt van het gevulde rundvlees heb vermengd met het onbewerkte gehakt is het dus een heel kruidig slavinkje geworden. Zo kun je dat natuurlijk ook doen met andere restanten gekruid gehakt. Zo krijgt iedere slavink een eigen smaak en wordt een gewone slavink iets verrassends.

Opdiensuggesties:
Het vinkje doet het goed bij een stamppotje van rode bietjes of bij Hollandse wokgroenten, maar het is ook lekker bij sla, of als een van de vleesgerechtjes bij de BBQ. In dikke plakjes gesneden leent het zich ook goed als beleg op een vers broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *