Home / Groenten / Spinazie op zijn Catalaans (Espinacas a la Catalana)
24 augustus, 2015

Spinazie op zijn Catalaans (Espinacas a la Catalana)

Posted in : Groenten on by : Irene ten Brink Tags: , , , ,

ingredienten van Spinazie op zijn CatalaansDeze spinazie op zijn catalaans heb ik voor het eerst gegeten toen ik in Barcelona woonde, alweer een jaar of dertig geleden. Een vriendin van mij nam me mee naar een restaurant genaamd “Can Culleretes”, gelegen in een klein straatje achter de Ramblas in het “Barrio Gotico”. Het restaurant bestaat nog steeds en heeft ook nog steeds dezelfde authentieke uitstraling. Ze hadden een kleine kaart met uitsluitend authentieke Catalaanse gerechten. Zo ook dus deze spinazie. Heel makkelijk en snel klaar! Heb je eenmaal deze spinazie gegeten, dan wil je niet meer anders.

 

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:
400 gram spinazie, gewassen maar wel droog!

2 a 3 eetlepels gewelde rozijnen

3 teentjes knoflook, uitgeperst

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

olijfolie

zout en peper uit de molen

Nota bene:
Zorg ervoor dat de spinazie echt goed droog is. Spinazie slinkt snel en op deze manier in de wok bereid wordt de spinazie in het eigen vocht gaar zonder dat er veel nat vanaf komt.

bereiding spinazie a la catalanaBereiding:
Doe in een wokpan een klein beetje olie en verhit deze. Doe er de spinazie bij en roer het steeds om. Laat het vuur op matig tot hoog. Dan een snuf zout en peper uit de molen, de geperste knoflook erbij en er goed doorheen roeren. Tot slot de rozijnen en de pijnboompitten erdoor. En klaar is Kees!

Opdiensuggestie:
Wij hebben deze overheerlijke spinazie gegeten bij een tartaartje met gebakken ui en gebakken aardappeltjes. Je moet dan wel rekening houden met de timing. De spinazie is in luttele minuten klaar, dus zorg ervoor dat de rest van het eten ook nagenoeg klaar is voordat je aan de spinazie begint.
Dat wordt weer smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *