Home / Sauzen / Tandoorisaus
11 mei, 2015

Tandoorisaus

Posted in : Sauzen on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , , , , , ,

IMG_0220Deze tandoorisaus is niet alleen heerlijk bij de barbecue, maar ook bij fondue, gourmet en grill. Ik vind het ook lekker als spread op een broodje met hardgekookt ei of warm vlees. Een verrassend lekkere saus!

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:
2 eetlepels Hellmann’s

125 gram zure room

1 teentje knoflook, geperst

2 centimeter verse gember, geraspt

Een scheutje tomatenketchup

1 koffielepel (of meer naar smaak) tandoorikruiden

Bereiding:
Roer de Hellmann’s en de zure room tot een gladde massa. Doe er vervolgens dan de geraspte verse gember,de geperste knoflook, tomatenketchup en tandoorikruiden bij en roer het door tot een egale saus. En klaar is het!

Nota bene:
Ik voeg er zelf geen zout en peper meer bij. Hellmann’s is voldoende zout en de gember en tandoorikruiden zijn voldoende pikant om er nog peper bij te willen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *