Home / Sauzen / Tomatensalsa
8 juni, 2015

Tomatensalsa

Posted in : Sauzen on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , ,

tomatensalsa 002
Deze tomatensalsa is een lichte salsa om gekruid vlees mee op te frissen, maar ook heerlijk als een tapenade voor op een geroosterd broodje of om zo van te snoepen…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:
4 trostomaten, ontveld
1 sjalot, geraspt
1 knoflookteen, fijn gehakt
1 a 2 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje olijfolie
1 scheut granaatappelsiroop (verkrijgbaar bij Turkse winkels)
wat rucola, deels fijngesneden, deels heel
zout en peper uit de molen

Nota bene:
Omdat Nederlandse tomaten vaak erg waterig zijn van smaak, is het helaas nodig om een paar lepels tomatenpuree te gebruiken, teneinde nog iets van een tomatensmaak te kunnen verkrijgen. Mocht je in de gelukkige omstandigheid verkeren over mooie smaakvolle tomaten te beschikken, laat de tomatenpuree dan weg.

Bereiding:
Fruit op laag tot matig vuur de geraspte sjalot en de fijngehakte knoflook in wat olijfolie. Let op dat dit niet op te hoog vuur is want dan wordt de knoflook bitter en de ui er ook niet echt lekkerder erop.
In de tussentijd kun je de tomaten ontvellen. Daarvoor overgiet je de tomaten met kokend water en laat je ze kort daarna schrikken met ijskoud water. Verwijder de kroon, verwijder ook de pitjes zo goed als mogelijk….
Snijdt het tomaatvlees in kleine blokjes. Doe dit bij de gefruite knoflook en ui. Doe er wat klein gesneden rucola naar smaak bij en laat het alles meefruiten. Proefmoment!! Zo nodig maak je het verder op smaak met zout en peper (of bouillonblokje) en wat granaatappelsiroop.

Opdiensuggestie:

Wanneer je de salsa gebruikt voor op het vlees of als tapenade, versier het op het laatst dan nog met een beetje rucola.

Zowel warm als koud lekker! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *