Home / Eiergerechten / Irene’s eiersalade
29 juni, 2015

Irene’s eiersalade

Posted in : Eiergerechten on by : Irene ten Brink Tags: , , , , ,

eiersalade 001Irene’s eiersalade is weinig werk maar heerlijk fris bij de borrel. De salade gaat grif van de hand dus ook voor dit recept geldt, waarschijnlijk heb je er veel te weinig van en zul je de eerstvolgende keer het drievoudige ervan moeten maken. Geen straf toch?

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig:
4-6 hardgekookte eieren (afhankelijk van de grootte ervan)

125 gram zure room (light)

2 eetlepels Hellman’s

1 tot 1,5 sjalot, heel fijn gesneden

Peper uit de molen, naar smaak misschien iets zout

2-5 klein gesneden pittige augurkjes (van Kuhne), fijn gesneden

een handvol peterselie, fijn gehakt

toastjes

Optioneel:
Enkele lepeltjes augurkvloeistof kan de salade een nog frissere smaak geven. Ook kun je er een lepeltje mosterd doorheen doen, Franse mosterd voor een minder pittige smaak, maar kan je tong wel wat hebben is Dijon mosterd er lekker door.

Bereiding:
Doe de zure room en de Hellman’s in een kom en roer het goed door elkaar. Doe er wat gemalen peper bij. Zoals ik al meerdere keren heb vermeld, wees voorzichtig met het toevoegen van zout, want Hellman’s bevat van zichzelf al vrij veel zout. Doe daar de augurkjes, de fijngesneden sjalot en gehakte peterselie bij. Roer dat goed door elkaar en meng tot slot de in fijn gesneden blokjes eieren erbij. Roer dat wederom goed door elkaar. Klaar om op verse toastjes te worden opgediend….En toen was je even naar de keuken om nog andere versnaperingen op te halen, en is verdorie de eiersalade al op! Wees blij, de volgende keer weet je immers wat voor herhaling vatbaar is en liefst in een hele grote portie!

Opdiensuggesties:
Dit is heerlijk op allerlei soorten toastjes, maar ook op de boterham of een stukje stokbrood met een plakje ham en wat salade, in een wrap. ….

Eet er lekker van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *