Home / Sauzen / Rijst met kippenragout
4 oktober, 2015

Rijst met kippenragout

Comments : 1 Posted in : Sauzen on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , ,

kippenragoutMijn moeder maakte vroeger met de regelmaat van de klok rijst met kippenragout voor ons. Dat was echt een traktatie. Toen lustte ik er nog geen champignons door. Later is gebleken dat het niet vanwege de champignons zelf was, maar de wijze waarop mijn moeder ze smoorde. In een flink stuk boter werden kleine plakjes zo weggesmoord dat er alleen nog kleine snotterige slebbertjes overbleven. Mijn ouders vonden dat heerlijk, maar ik griezelde ervan! Pas toen ik in Spanje woonde zag ik hoe ze ook anders klaargemaakt konden worden en dat ze eigenlijk heel lekker zijn! Ik gebruik ze nu ook vaak.

Ik heb dit keer geen foto van de ingrediƫnten gemaakt. Ik was aanvankelijk namelijk niet van plan om op de site te zetten. Maar uiteindelijk besloot ik daar alsnog toe dit recept met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
kippenbouillon, vers getrokken of van een blokje

350 gram kippendijfilet, vet verwijderd en vlees in stukjes gesneden

1 sjalot, fijngesnipperd

1 knoflook, geplet en fijngesnipperd

250 gram champignons, in kwartjes gesneden

flink wat peterselie, fijngehakt

1 glas droge witte wijn

3 of 4 eetlepels bloem

boter

zout en peper uit de molen

foelie

rijst (ik gebruik whole grain rijst van Tilda)

Bereiding:
Kook de rijst, zoveel als je denkt nodig te hebben.

Doe in een pan vloeibare boter, genoeg om straks de ragout van te kunnen maken. Verhit de boter en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig is geworden en er een heerlijke geur de pan ontstijgt! Strooi wat zout en peper over de stukjes kip. Doe er de stukjes kip bij de ui en knoflook en bak het op matig vuur tot de kip bijna gaar is. Schep er de bloem over en roer dat goed door de boter. Je ziet al gauw dat de bloem alle boter heeft geabsorbeerd. Schep vervolgens schep voor schep de kippenbouillon erdoor en een glas witte wijn. Laat het een mooie lichtgebonden ragout worden. Doe er de kwartjes champignon bij en schep dat door de ragout. Kook het even door tot de champignons beetgaar zijn. Breng de raout zonodig verder op smaak met zout en peper uit de molen en een weinig gemalen foelie. De gehakte peterselie erdoor, en klaar!

Schep wat rijst op een bord en schep vervolgens de ragout erbij. Geloof me: dat gaat er goed in!

1 COMMENT

One thought on : Rijst met kippenragout

  • jpsmits
    juni 16, 2018 at 3:31 pm

    ga dit uitproberen. Is nieuw voor mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *