Home / Reviews / Uiensoep Bilderberg Hotel Scheveningen: € 8,- : *
18 augustus, 2016

Uiensoep Bilderberg Hotel Scheveningen: € 8,- : *

Posted in : Reviews on by : Irene ten Brink Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Review “Uiensoep Bilderberg Europa Hotel Scheveningen”.

10 Augustus 2016. Ik was in Scheveningen voor een cliëntbezoek. Ik had een lange rit achter de rug, het was lunchtijd. Bij aankomst had ik waanzinnig veel zin in een kop soep. Ik ben een echte soepliefhebber en voor mijn lunch kun je me erg blij maken met een kopje verrukkelijke soep! Vanaf mijn parkeerplaats richting het adres waar ik moest zijn, liep ik langs het Bilderberg Hotel Europa aan de Gevers Deynootweg in Scheveningen. Ik ben niet heel erg bekend in Scheveningen, maar ik dacht meteen “soepje!” En dat zullen ze daar toch wel hebben.

Het restaurant was verlaten, wat ik vreemd vond, gezien het tijdstip en de uitstraling van een ontmoetingsplek voor zakenrelaties. Prachtige plek voor een lunchafspraak, zou ik denken. Er lag geen kaart op de keurig gedekte tafel. Oké, wordt daar misschien niet geluncht en ben ik de enige zonderling? Er kwam wel een vriendelijke bediende even kijken wat ik wilde. Omdat er geen kaart lag om te kunnen kiezen en ik mijn zinnen had gezet op een kop soep, vroeg ik direct of ze een soepje hadden. Eerlijk gezegd, ik verwachtte eigenlijke meteen een keuze uit 2, 3 of 4 soepen (zo moeilijk is dat namelijk niet te organiseren) ook al lag er geen kaart, maar nee, hij moest even vragen wat de soep van vandaag was. Uiensoep! Niet mijn eerste keuze. Niet omdat ik het niet lekker vind, ik vind het namelijk heerlijk(!!!), maar uiensoep vraagt, als een ogenschijnlijk simpele soep, meer aandacht dan wat je misschien zo zou denken. Er zijn vele varianten en ze verdienen het zeker niet allemaal om zomaar op een menukaart te komen staan! Maar de keus, 1 soep, weliswaar uiensoep, maar 1 soep. Alle aandacht naar 1 soep dus, waar ze de hele morgen de tijd voor hebben gehad om klaar te maken! Goed, die nemen we dan.

Voor €8,- voor een kopje uiensoep mag ik best wel wat verwachten, toch? Het duurde zeker 20 minuten voordat het kopje uiensoep kwam. In de tussentijd had ik zo mijn gedachten: Ik ben de enige in dit restaurant. Als je deze morgen een goddelijke uiensoep hebt bereid is deze nog warm of hoeft er hooguit één portie opgewarmd te worden. Oh, ja, natuurlijk, de crouton met gegratineerde gruyèrekaas! Dat is ook nog wel 5 minuten bereidingstijd…..

Na 20 minuten kreeg ik het kopje soep. Met 3 plakjes gegrild brood met daarop wat goedkope strooiparmesan. Dat proef je, de kaas bevat (te) weinig vet voor de grill en krijgt daardoor een wat licht aangebrande smaak. Uiteindelijk vond ik die toast met licht aangebrande kaas nog het enige wat de laffe smaak van de uiensoep wat kon ophalen. Ik maak zelf graag uiensoep en weet dan ook dat het tijd nodig heeft om een mooie volle uiensoep te maken. Alleen al het karamelliseren van de ui! En juist dat is wat uiensoep de prachtige bruine kleur en intense smaak geeft! Nog even los van een pittige en kruidige diepgetrokken vleesbouillon! Een mooie klassieke uiensoep! En hier stond dan een kopje voor mij, vol met (onregelmatig gesneden) stukjes ui, in plaats van dunne(halve) uienringen, bleek en een paar blaadjes tijm voor het idee om het nog wat te laten lijken. Het leek eigenlijk nog het meest op een kop vol bleke slap gefruite ui met een schep bouillon erover. Wat zullen we zeggen: een paar cent aan ingrediënten en verder alleen wat poeha! €8,-! Een fantasieloze soep, die nog geen €2 waard is inclusief kosten! Vet betaald!

Waarom dan toch nog 1 sterretje? Omdat de soep in ieder geval niet uit blik kwam en iemand zich nog de moeite heeft getroost ui te snijden. Al met al een troosteloos soepje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *